tisdag 18 mars 2008

Unicorn chaser

Dags att leverera senaste önskebilden. Varsågod, Svensson - enhörning inklusive regnbåge. Jag bestämde mig för en odramatisk, snällt romantisk enhörning, som en traditionell flickrumsaffisch. En tvättäkta unicorn chaser med andra ord, lämplig att tvätta ögonen med när man har sett något riktigt obehagligt.
Jag fann viss inspiration i gamla medeltida versioner, därav de kluvna hovarna med tillhörande tofsar osv. Det fick ju inte bli en häst i förklädnad.Ännu ett mytiskt djur! En drake som jag målade till en vän för några år sedan. Kompositionen var helt beroende av den snålt tilltagna ytan.
Hm. Jag tecknar för få drakar nuförtiden. Jag är tråkig.


Den senaste veckan har jag lyssnat på ljudböcker när jag busspendlar. Och inte vilket skräp som helst, utan en formidabel engelsk inläsning av böckerna om Sherlock Holmes. Det är trivsamt underhållande och framför allt 100% stiff-upper-lip British. Capital, my dear Watson! Well, I never! Crime is common, logic is rare! Received pronounciation!
Jag älskar det.

Glad påsk till alla och envar! Ät så mycket ägg ni orkar, men kom ihåg att måla dem först.

2 kommentarer:

 1. Tack för bild! Perfekt.

  Kan jag få låna den för installation på egen blogg? Det kommer att inspirera mig till stordåd, till textmässiga utlöpningar i andliga marker. Med angivande av upphovskvinna och källa.

  (Och går det bra så är lånet i sig enkelt, jag bara klickar på den och sparar på egen hårddisk, inget skickande behövs.)

  SvaraRadera
 2. Inga problem, Svensson.
  Enhörningar bör väl få beta fritt. :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.