lördag 31 maj 2008

Grand Guignol, det är min grej det


Jag var på Stadsteatern igår kväll och såg sista föreställningen av Korpen, en skräckkabaret om Edgar Allan Poe och hans verk. Så nu när jag säger att den var jättebra så kan ni ändå inte gå och se den, nyah-nyah. Bäst av allt var Freddie Wadling, som sjöng så nackhåren stod rakt upp och tiden stannade.

Och apropå Poe och Lovecraft och grabbarna, så ska jag delge er två fynd jag gjort i mitt ohyggligt stökiga arbetsrum. Det ena är en tafflig liten teckning jag gjorde för, ööh, fjorton år sen, när jag spelade mycket rollspel såsom tex Vampire och Mage.
En blodsugare som tröttnat på att vänta på kyparen:


Det andra fyndet är en Joyce Carol Oates-bok som heter Haunted - Tales of the Grotesque. Det är inte så väl känt att Oates skriver skräckberättelser, vilket är synd eftersom hon gör det så attans bra. Den här lilla volymen innehåller ett antal skräcknoveller i olika stil. Jag köpte den lite otippat på en solsemester, sedan satt jag vid poolkanten med min piña colada och rös av härligt obehag när jag sträckläste boken. Igår fann jag den gömd bakom en tidskriftsamlare. Dags att läsa om den, tror jag.

Nu ska jag ägna kvällen åt att bli bjuden på cocktails, för det är min födelsedag, minsann. Fridens!

8 kommentarer:

 1. jag vill också gratulera...hur sent påkommet det än är.

  SvaraRadera
 2. Mårt: Ett sent grattis är lika välkommet!

  SvaraRadera
 3. Um, jo grattis i på födelsedan-plus-ungefär-en-vecka!

  SvaraRadera
 4. lägg upp mer blogging, jenny! jag har skittråkigt. hatar solen och sitter bara inne, men det händer inte så mycket...
  p.s har gett upp finliret och börjat blogga, orkar inte hålla masken liksom längre.
  d.s

  SvaraRadera
 5. Mr Edman: nu finns det nytt inlägg att glana på!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.