söndag 16 augusti 2009

Från ax till limpa - del 2

Allright, pay attention kids. Här kommer fortsättningen.

Nytt lager, mode multiply. Där lägger jag ut grunden för färgläggningen i stora sjok. Med min Wacom-bräda och poly-lasson går det fortfortfort. Just nu behöver jag inte vara så förbannat noga med snygga kanter; finlir och småfix tar jag senare. Det viktiga är att ha klart baskulörerna i bilden. Gjort en del små ändringar i lineart-lagret också (t ex flytta runt sneda grejer och ändra färgnyansen lite) men har ännu inte tagit bort ngt där.

Nästa steg tar vi om några dagar. Då avhandlar jag skuggning, nyansering, lite städning.


Stockholmsresan var kul, som väntat. Handlade alldeles för mycket serier, som väntat. Och apropå det så finns nu alla nummer av Ink att köpa hos Staffars Serier, Stockholms bästa seriebutik. Det känns kinda awesome, om ni undrar. ^^

I förra veckan var jag med och ordnade tecknarbattle igen, denna gång på Stadsbiblioteket i samband med Göteborgs Kulturkalas. På trekvart lyckades vi knö in 6 st singelmatcher mellan de fyra supertaggade tecknarna Max Gustafson, Hedvig Häggman-Sund, Yvette Gustavsson och Jacob Stålhammar. Ett riktigt lyckat arr med lååångt fler åskådare än vad vi trott. Trängsel! Jubel! Applådåskor!

Imorgon börjar jag jobba igen. Och fastän det har varit en lång och skön semester så längtar jag lite efter att återfå en tydlig struktur på dagarna. Det behövs nu när jag ska kasta mig in i sluttecknandet av Ink#4.

2 kommentarer:

Emelie sa...

Oj, den serieaffären har jag helt missat fastän jag bodde på södermalm i 18 år! Men jag var inte särskilt intresserad av serier förens de sista åren innan jag flyttade och då gick jag oftast till Alvglans eller SF-bokhandeln.

Roligt att se hur det går till och det är helt klart imponerande hur bra du tecknar! (:

JennyB sa...

Emelie:

Tack!^^ Jag ska komma loss och göra sista delen nu strax.

Staffars och Comics Heaven är mina Stockholmsfavoriter. De är mkt välsorterade och personalen är hur trevlig som helst. Rekommenderas! :)