torsdag 23 september 2010

Bookmess

Bokmässan har rullat igång! Jag ska vara där och såsa runt åtminstone tors, fre, lör; mer om det nedan.

Men först lite information:
I glatt övermod hade jag planerat att vara klar med Ink#5 till mässan, men beslutade ganska nyligen att ta en paus i arbetet. Jag har fått en del problem med höger axel och handled och måste vila med ritandet för att inte dra på mig en förslitningskada. Kanske skulle jag ha hunnit klart om jag fortsatt i rent dödsförakt, men det hade nog sett ut därefter också... Tråkigt, förstås. Symbolvärdet i att ha med sig pinfärska serier till mässan är stort. :/
Iaf, nytt släppdatum blir i mitten av oktober och jag funderar på att dra ihop en liten ölkväll för att fira det hela. Återkommer om detta.
Nå, Bokmässan. Använder mig av Loka Kanarps nätta enkät för praktisk sammanfattning. Originalet kan läsas här!

Namn: Jenny

Hemort: Göteborg

Jag har varit på bokmässan i Göteborg (ggr): Ööh, lite osäker, 6 eller 7 gånger?

På årets bokmässa ska jag: Gå runt och glassa (kompensation för förra årets härdsmälta av jobb), teckna live på Seriescenen på fredag, hänga mkt kring dito scen, mysa över att jag är med i årets bästa serieantologi och umgås med alla hitresta vänner.

Mitt bästa bokmässeminne: På första plats - den underbart fina signeringen som jag fick av Tinet Elmgren i hennes album Asbesthjärtan förra året. På andra plats - när Neil Gaiman och Terry Pratchett signerade tillsammans tog de sig tid att prata och vara trevliga trots att kön var tusen mil lång och de måste varit skittrötta bägge två. Vilka proffs!

Några böcker som jag ser fram emot: Allt för konsten 9, nya Rocky-albumet... Och så ska jag titta efter Ian McEwans senaste roman, Solar.

Jag hoppas få se: John Ajvide Lindqvist. Då kommer jag förvandlas till en fangirl och få glansdagrar i ögonen.

Jag hoppas slippa: Jag vill aldrig mer i hela mitt liv dricka det vidriga kaffet i mässans cafeer. I år ska jag försöka undvika att göra bort mig i radio också.

Mitt bästa bokmässefynd: För två år sen upptäckte jag The Graveyard Book i SF-bokhandelns monter fastän den tekniskt sett inte släppts ännu (inte ens i USA). Jag köpte ett ex och när jag frågade hur de hade lyckats fixa dit den sa tjejen i kassan: "Genom att tjata, fjäska, böna, be och sälja våra själar". Hihi.

2 kommentarer:

Tinet sa...

Naww ... Ett av mina bästa bokmässeminnen är förresten också från Neil Gaimans och Terry Pratchetts signering. Den var episk!

Synd att jag inte kan komma till mässan i år (inget epixande den här gången) ... :o/

JennyB sa...

Missar man en Bokmässa kommer det ju en ny nästa år, som tur är. :)