söndag 31 maj 2009

Äldre, visare, vackrare

Här är en gammal bild ur en gammal portfolio:Jag gjorde en handfull bilder på klassiska sagomotiv för att fylla ut materialet i portfolion, bla Mästerkatten i stövlar. Akryl/digital, har ändrat färgställningen något i efterhand (stolen var bubbelgumsrosa förut). Jag är inte särskilt nöjd med den som helhet, men en del av detaljerna gör mig fortfarande glad - det känns helt rätt att kissen har glammiga cowboy-boots och en Zoot Hat.

Fyller år idag, vilket jag firat med pojkvännen K på latast möjliga vis. Sovmorgon, brunch, utflykt till Trädgårdsföreningen (solsken, fågelsång, fontänplask o en vänlig grönskas rika dräkt) följt av restaurangbesök i Vasastan och en superb Bak Mie Goreng, yumyum.
Present från K: box med alla avsnitt av Firefly. <3
På tisdag ska vi till Konserthuset för det som jag betraktar som min riktiga födelsdagsexcess, näml en föreställning med DYLAN MORAN! Eeeek!


Är f.ö. inne i en läsperiod och slukar böcker i halsbrytande takt. Läste ut Människohamn av John Ajvide Lindqvist igår. Imorgon börjar jag på Something Wicked This Way Comes av Ray Bradbury och i högen här bredvid mig ligger The Gravedigger's Daughter (Joyce Carol Oates), The Secret History (Donna Tartt) och Orkanpartyt (Klas Östergren) och väntar på sin tur.
Om någon har bra boktips inför sommaren, dela gärna med er! Livet är för kort för 1) självförnekelse, 2) snabbkaffe, 3) usla böcker.

Apropå bra böcker, läs här om den amerikanska tjejen som skapade ett hemligt skåpbibliotek med titlar som förbjudits i skolbibblan. Cooler than cool, I sez.

5 kommentarer:

Åke Forsmark sa...

Jag är absolut för bootsen och hatten. Det var något fint över katten som påminde om gamla "riktiga" Pelle Svanslös av Loucie Lundberg eller vad hon nu hette.

Elin J sa...

Grattis i efterskott! Och ingen är mer avis än jag att du sett mr Moran. Jag måste skaffa mig bättre koll så jag inte missar såna guldklimpar igen. Han är ju en storfavorit!

JennyB sa...

Åke:
Kul att du tänkte på gamla Svanslös-bilderna, jag hade de lite i bakhuvet när jag gjorde den.

Elin:
Tack! :)
Och D.Moran var SÅ BRA! Jag skrattade så jag nästan gick sönder.

Johnny Kontant sa...

Genialt med cowboy-accessoarerna!
Det första jag noterade.

JennyB sa...

JK: Thanx!