torsdag 30 juli 2009

Fancy rat

Det är för lite goth & skräck i den här bloggen nuförtiden.

Det har nog framgått här förut att jag är en HP Lovecraft-läsare. Trots alla hans berättarmässiga brister är Lovecraft tveklöst en av 1900-talets bästa skräckförfattare.
En av de noveller jag läste först var "The Dreams In The Witchhouse" som handlar om en begåvad matematikstudent som, liksom nästan alla Lovecrafts protagonister, gosar lite väl närgånget med ondskefulla krafter och därför drabbas av mental ohälsa, et cetera. Mörkrets hantlangare i denna novell är häxan Keziah Mason och hennes husdjur Brown Jenkin - en råttliknande varelse vars ansikte och tassar ser obehagligt mänskliga ut.
Dagens bild är min version av Brown Jenkin. Enjoy!
PS. Om ni får lust att sätta ut råttfällor ikväll, kom ihåg att bästa betet är Snickers, inte ost.

4 kommentarer:

Malin sa...

Du är källa till så mycket fantastisk trivia!

JennyB sa...

:) I also do kid parties!

Emelie sa...

Din Brown Jenkin var nästan exakt som jag tänkte mig honom. Jag har sett några andra versioner som såg väldigt fåniga ut...

Jag gillar också Lovecraft, fast jag började sent och har inte läst särskilt mycket än så länge. The Outsider är min favorit hittils.

JennyB sa...

Emelie:
Tack! Han är en sån nyckelfigur i novellen att jag gärna ville göra en bild av just honom.
Jag läste Lovecraft lite sporadiskt tills för ett par år sen, då jag skaffade Penguin Classics-samlingarna och slukade alltihop på en sommar. Det är svårt att välja någon favorit, men The Colour Out of Space och The Shadow Over Innsmouth ligger bra till.