torsdag 20 maj 2010

Answer me these questions thr... no, ten

Som utlovat, en Ink-FAQ. Sanning eller konka!


1. Hur lång blir serien, alltså hur många nummer återstår?

Den pågående storyn blir fem kapitel lång. Dock så har jag skissat på kommande storylines och ser inget hinder till att fortsätta med Ink en bit till.

2. Varför tar det så lång tid mellan avsnitten?

I dagsläget är det tyvärr svårt att klämma in så mycket tid för Ink som jag skulle vilja. Jag har ett dagjobb och en egen firma att pyssla om, när jag får betalande uppdrag så måste jag lägga allt annat åt sidan.

3. Varför har personerna i din serie bara fyra fingrar på händerna?

Ink utformades som en stripserie i början och då kändes det helt rätt att teckna så (många många andra gör likadant). När jag bytte format följde fyrfingerhänderna liksom med utan att jag tänkte så noga på det. And now I'm STUCK WITH THEM...!


4. Är Fia singel nu?

Ja. Jo. För tillfället.

5. Det är mycket svordomar i serien, en del av dem rätt grova. How come?

Jag anstränger mig för att göra dialogen så naturlig jag kan. Folk svär en hel del till vardags, därför gör även karaktärerna i serien det. Om jag silade deras snack skulle replikerna klinga falskt, om ni förstår vad jag menar. Jag ser det heller inte som ett alternativ att göra "Asterix"-svordomar, för jag tror det skulle se rätt märkligt ut.
Så finns det också rätt många scener som saknar svordomar och det är lika medvetet planerat. :)

6. Utspelar sig serien i Göteborg eller?

Japp. Men somliga platser är helt fiktiva.

7. Kommer det att bli en samlingsvolym av Ink när du blir klar?

Min innerliga önskan är att få Ink publicerad som album på något förlag. Annars är (den vaga) planen att efter bästa förmåga göra en egen samlad utgåva.

8. Är serien verklighetsbaserad eller rentav självbiografisk?

Den är inte självbiografisk och ingen av karaktärerna finns på riktigt. Det finns några yttepyttesmå saker jag har lånat från verkligheten, men det handlar mest om repliker och upplägg. Knappast någon berättelse, bok eller film är ju helt fri från personliga avtryck om man ska vara petig.

9. Hur gamla är Ink och Stella och de andra?

Sisådär 24, 25 år.

10. Hur gör du när du jobbar med serien, bilderna först och sen text, eller tvärtom?

Allting börjar med bilder, men jag håller kvar dem i huvudet medan jag gör snabba anteckningar av de scener o repliker de hör ihop med. Sedan gör jag lösa skissblad, följt av en mer detaljerad synopsis och layout. Sedan sätter jag igång att rita på allvar och löser de återstående replikerna och layoutproblemen under tiden. Sen tuschar jag för kung och fosterland.


Så, nu räcker det. Over and out.

4 kommentarer:

Nickan sa...

De där frågorna måste du fan hittat på själv. Klart som fan att seriefigurer har fyra fingrar och svär så in i helvete!

JennyB sa...

Det är bara en av frågorna som jag skrev själv (snyggt med jämna tio ju) och inte de två, as a matter of fact. Gissa vilken!

Edgar sa...

Apropå svordomar, så är ett av mina favoritavsnitt i Ink #3 när Jocke är vinterkräksjuk. Lövli.

;)

JennyB sa...

Edgar: Tack! ^^