onsdag 30 januari 2013

Sagt om "Med eller utan dig"


Med eller utan dig har funnits ute i snart ett halvår. Det har blivit några recensioner och omnämnanden - och jag hamnade på två stycken årsbästa-listor! Här är ett urval:


För att vara debutant är Berggrund otroligt säker i sitt berättande. /.../ ...en dyster, men inte grå, mörk, men inte deprimerande, brett upplagd, men inte rörig serieroman som vågar mycket, vinner det hela och är episk på ett sätt som behövs i svensk seriekonst.
-LitteraturMagazinet

Jenny Berggrund har lyckats få till ett träffsäkert utsnitt från ett ungt Göteborg anno 2012.

-Serier bakom masken

...kanske den mest autentiska och atmosfäriskt pricksäkra skildringen av ”unga vuxna” som jag läst i serieform.
-Serieteketbloggen, Ola Hellsten

...skildrar vardagen med stark närvarokänsla och på-pricken-dialog som påminner om TV-serier.
-Bokcirklar, Alice Thorburn

Långa berättande serier om relationer (kärleks- & vänskaps- etc) är antagligen den sorts serier jag allra helst läser, hederligt som genuin grovrock och detta är ett utmärkt och levande tillskott i genren, som jag även fick lite "Livet kan börja" (This life)-vibb av, i så måtta att man inte vill att den ska sluta. Vågar man hoppas på en fortsättning?
-David Liljemark

Berggrund tecknar serien jag saknat på svenska marknaden rätt länge. /.../ Dialogen är riktigt finslipad till boken, vi får veta allt utan att de säger det rakt ut, och det känns så äkta.
-Stef Gaines

”Med eller utan dig” av Jenny Berggrund visade sig vara ett fynd: Omöjlig att lägga ifrån sig när man börjat läsa i den"
-K-E Lindkvist

Stilsäkert i dialog och ansiktsuttryck. Romantik, humor och dramatik i klass med Strangers In Paradise. När kommer nästa del?
-Rasmus Kaj


Inga kommentarer: