lördag 2 februari 2008

Je suis une raseuse

Nu ska jag sluta vara tråkig och uppdatera som en duktig bloggare.
Det är redan februari, dags att vakna upp, nyktra till, bita ihop och sätta fart. Allt detta funderade jag på när jag kämpade mig hem igår eftermiddag med 17 sekundmeter rätt i ansiktet. Sedan körde en glad bilist förbi mig genom en vattenpöl och jag fick helt andra saker att tänka på. Ja.
När man så kommer hem, kall och blöt och missmodig, finns det bara ett sätt att bli glad igen.
Teet kan sedan ersättas av valfri alkohol. Man lägger beslag på alla filtar och lägger på en actionfilm av diskutabel kvalitet. Festa kan jag göra andra dagar, fredagar går jag i ide.


Alla krönikörer och bloggare har för länge sedan avhandlat jul/nyår och presenterat sina profetior och löfteslistor. Därför vidrör jag ämnet i skonsam korthet...
Julen var kul. Åt så mycket charkprodukter att mitt karma är nattsvart.
Bästa julklappen: Pans Labyrint på DVD från min sambo. Yes!
Och så det här nya året, 2008, som jag har glimrande förhoppningar för och samtidigt redan misstror djupt. Inledningsmånaden har inte imponerat.


Får jag be att presentera: Barbapapa vs Transformers - The Movie.Jag diggar motiv i pompös, konstruktivistisk stil, den som bröderna Stenberg använde till sina filmaffischer för Pansarkryssaren Potemkin. Det är det jag har siktat på här. Att Barbapapa har valt Cthulhu som sitt förvandlingsnummer kändes på något sätt fullkomligt naturligt.
Retrofuturism rules.


Kommer att lägga upp en del bilder från en bilderbok som aldrig kommer att se dagens ljus. Har skickat runt den till diverse lämpliga förlag (jag har gjort det här så många gånger, brukar tänka på det som "det stora gatloppet") och fått mer eller mindre vänliga refuseringar. Such is life. Men istället får NI ta en titt på den ulliga, gulliga kaninen:
Snart börjar Serieveckan här i Göteborg! Det bör skingra en del av vintermisärens skuggor. Ska leta i min spargris efter pengar att köpa fansin med. Program finns här.

Skicka in fler önskningar och se upp för härskna semlor så här i fastlagstider.

2 kommentarer:

Svensson sa...

Gillar toffelbilden, ser äkta ut...

JennyB sa...

Den är skissad direkt efter jag kom hem den dan, det kan ju ha bidragit.
Som en reportagebild liksom. :)