söndag 8 mars 2009

Shiver me timbers

Jag ska inte smussla med att jag är ganska stolt över den här bilden. Jag gjorde den för GöteborgsPosten, till måndagen då rättegången mot Pirate Bay satte igång. I tryck blev färgerna av nån okänd anledning mörkare, men det bidrog bara till stämningen.

Vad har jag gjort nyligen då?
Tja, jag har anmält mig till fansinmarknaden på årets SPX. Jag har skaffat mig en fet ritplatta. Jag har förberett mig för den kommande snabbvisiten i Köpenhamn med Seriekonstkursen. Jag har tuschat, tuschat och åter tuschat.


Stef taggade mig för memen 25 Random Facts About Me, men jag har efter visst betänkande valt att haka på den snarlika memen 10 personliga saker om mig (ursprung Natalia Batista, via Stef).
Okej, here goes.

10 personliga saker om mig själv:

1. Min smak (inom valfritt område) kan sammanfattas med två ord: galopperande eklekticism.

2. Mina bästa egenskaper: mitt tecknande, min sångröst, att jag har god sinnesnärvaro och att jag är ganska snäll.

3. Mina sämsta egenskaper: jag kan vara mycket självgod, hätsk och sarkastisk. Dessutom är jag en sann besserwisser.

4. Mitt förhållande till favoritcaféer är sånt att om de försvinner/konkar/helt ändrar koncept så drabbas jag av en högst seglivad separationsångest. Jag känner mig sårad och övergiven. Jag får fantomsmärtor i caféet som inte längre finns. Majas, George Du Wal, Krasnapolsky - jag saknar er bittert.

5. Jag behöver inte så mycket kaffe räknat per dygn, men får jag inte mitt morgonkaffe så är dagen m.e.m förstörd. Mina synapser fungerar inte, jag får kraftigt försämrade reflexer och känner mig allmänt som ett skogstroll.

6. Även om jag ibland låtsas det motsatta, så har jag sjukt bra lokalsinne.

7. Jag har tvingats erkänna att avundsjuka är en väldigt, väldigt effektiv motivation till att komma igång med kreativt arbete. Det finns naturligtvis bättre skäl, men mer effektiva? Inte många.

8. Jag snarkar. Jag snarkar mycket och högt oavsett om jag sover på mage eller rygg. Jag snarkar så tapeterna trillar ner. Att min pojkvän står ut är ett mysterium.

9. Jag har en hemlig dröm att bli miniatyrmodellbyggare. Alltså, att göra detaljerade landskap till modelljärnvägar, bygga en exakt kopia av Addams Family-huset i skala 1:12 och sånt. Det finns tidningar om modellbygge som jag ibland köper i smyg. När jag läste till arkitekt hade vi en kort kurs i modellbygge och det var något av det roligaste jag gjort. Men jag har sett så många filmer och TV-serier där den eftersökta seriemördaren också är modellbyggare att jag börjar undra om det är nåt fel på mig.

10. I vardagslivet är jag hyfsat osentimental. Men när jag läser böcker och serier eller ser en film, dvs får en historia berättad för mig, kan jag bli skrämmande gråtmild. Det är en förbannelse - världen är full av schmaltz och jag kan inte stålsätta mig mot det.


Nästa blogginlägg blir det lite Ink-teasers.

3 kommentarer:

  1. Alla de här punkterna ger mig bara ett ännu bättre intryck av dig! Shit, woman, du är ju ascool.

    SvaraRadera
  2. Men herrejösses så ni säger.*^^* I've gone bright red.
    Jag hade ju inte satt pengar på att en snarkande, självgod nörd kunde kallas cool. Höh.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.